menu
MEC Leiderdorp -

Woensdagmiddag-activiteiten van 14.00-15.30!

Elke woensdagmiddag is het MEC van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. We organiseren dan ook een leuke activiteit voor kinderen.

Wat gaan we doen?

We starten om 14.00 uur in het MEC. Na een korte inleiding gaan we op pad in de Houtkamp. Hierna doen we – meestal – een creatieve verwerking in het MEC. De activiteit duurt tot 15.30 uur en is bedoeld voor kinderen vanaf 3 t/m 12 jaar, met volwassen begeleider. Gezien het beperkt aantal plekken, graag van tevoren opgeven via mec@leiderdorp.nl of via de aanmeldknop onderaan dit bericht.

Eerstvolgende activiteit: woensdag 8 februari

Woensdagmiddag 8 februari is het warmetruiendag in het MEC! In de rest van Nederland is dat op 10 februari. Op warmetruiendag doe je de verwarming een graadje lager en doe je een dikke trui aan om het warm te houden. Zo bespaar je energie, maar hou je het toch lekker warm!

Voor warmetruiendag gaan we een aantal leuke spelletjes en proefjes doen over warmte en energie. Door te rennen kan je kennis maken met jouw eigen energie. Ook gaan we een proefje doen met het warm houden van water. Er zijn nog veel meer proefjes die je zelf kan gaan doen. Ook kan je een eigen warme trui komen knutselen! Doe je warmste trui aan en kom gezellig meedoen!

DatumActiviteitWat gaan we doen?
Wo 8 februariWarmetruiendag10 februari is het Warmetruiendag in heel Nederland! Op die dag doe je een lekkere dikke trui aan en doe je de verwarming 1 graden (of meer!) naar beneden. In het MEC gaan we kijken welke andere manieren er nog zijn om warm te blijven.
Wo 15 februariKnutselspeurtochtIn en/of om het MEC zijn een aantal kisten verstopt met knutselonderdelen erin. Ga op zoek naar de kisten, verzamel de onderdelen en beantwoord de vragen. Heb je alles goed? Dan krijg je in het MEC het laatste onderdeel om jouw knutselwerkje af te maken!
Wo 22 februariKnappe k(n)oppenAls je goed kijkt naar de bomen, kun je zien dat er kleine knopjes aan zitten. Wat zijn dat eigenlijk? Hoeveel verschillende soorten en vormen zijn er? Vandaag gaan we van alles leren over boomknoppen.

Vorige activiteiten

Hieronder staan de vorige 3 activiteiten. Oudere activiteiten zijn terug te vinden in ons archief.

Woensdag 1 februari kan je bij het MEC het zintuigenpad lopen! Wij mensen hebben 5 zintuigen: zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Met deze zintuigen kunnen wij allerlei dingen ervaren op de wereld. En hoe meer zintuigen je gebruikt, hoe meer je kan ervaren!

Voel jij het verschil tussen twee bomen? Ruik je welke verschillende geuren er zijn op de kinderboerderij? En hoor jij hoe je muziek kan maken op een oude boomstam? We lopen samen vanuit het MEC een route door de Houtkamp en doen leuke spelletjes en opdrachtjes met onze zintuigen. Gebruik je zintuigen en ervaar de natuur eens op een andere manier!

Woensdag 25 januari staat het MEC in het teken van tuinvogels! Komend weekend is namelijk de Nationale Tuinvogeltelling. Iedereen kan daar aan mee doen door op 27, 28 of 29 januari een half uur lang vogels te tellen in de tuin of op het balkon. In het MEC beginnen we een paar dagen eerder en gaan we van alles leren over tuinvogels.

We beginnen met een korte wandeling door de Houtkamp. We zoeken met verrekijkers naar vogels. Daarna maken we in het centrum vogelcupcakes om aan de vogels te voeren! In het centrum gaan we ook samen tuinvogels tellen in de MEC tuin. De Nationale Tuinvogeltelling is niet alleen heel leuk, maar helpt ook om vogels beter te beschermen in heel Nederland. Doe jij ook mee?

Woensdag 18 januari kan je leren hoe je een pannenkoek maakt! Ja, in een pannetje natuurlijk. Maar wat heb je allemaal nodig voor een pannenkoek? En waar komt dat vandaan? Vandaag leer je alles over de vier belangrijkste ingrediënten van een pannenkoek.

We beginnen met een verhaaltje uit “Het Pannenkoekenboek”. Daarna gaan we in het MEC aan de slag met een paar opdrachtjes over meel, eieren, melk en boter. Bij elk onderdeel verdien je een stempel. Met een volle stempelkaart mag je meedoen met het bakken, beleggen en natuurlijk opeten van je eigen pannenkoek!

Voedselallergieën? Stuur ons een berichtje, dan kijken we samen of we deze activiteit ook voor jou geschikt kunnen maken.

Meedoen met de activiteit van 8 februari

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn