menu
MEC Leiderdorp -

Woensdagmiddag-activiteiten van 14.00-15.30!

Elke woensdagmiddag is het MEC van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. We organiseren dan ook een leuke activiteit voor kinderen.

Wat gaan we doen?

We starten om 14.00 uur in het MEC. Na een korte inleiding gaan we op pad in de Houtkamp. Hierna doen we – meestal – een creatieve verwerking in het MEC. De activiteit duurt tot 15.30 uur en is bedoeld voor kinderen vanaf 3 t/m 12 jaar, met volwassen begeleider. Gezien het beperkt aantal plekken, graag van tevoren opgeven via mec@leiderdorp.nl of via de aanmeldknop onderaan dit bericht.

Programma:

Woensdag 25 mei gaan we op zoek naar kikkers en kikkervisjes! We verzamelen in het MEC waar Anne (onze nieuwe collega) wat vertelt over de levenscyclus van kikkers. Met schepnetjes gaan we op pad naar de Heemtuin en kijken we wat we allemaal in het water tegenkomen. Wie ziet als eerste een kikker en kunnen we kikkervisjes vinden? Wat komen we nog meer tegen? Terug in het MEC bekijken we de kikkervisjes van dichtbij en is er eventueel nog tijd voor een tekening.

Woensdag 18 mei staat in het teken van vlinders. In met MEC gaan we kijken naar echte rupsen, poppen en vlinders. We gaan ook in het park zoeken naar rupsen. Daarna gaan we zelf vlinders knutselen. Met deze nepvlinders gaan we een spelletje doen!

Woensdag 11 mei gaan we een vogelboom knutselen. We gaan in de Houtkamp kijken welke vogels we allemaal kunnen vinden. Daarna kan je jouw favoriete vogels namaken voor jouw eigen vogelboom!

Woensdag 4 mei organiseren we een Energiedag! Word jij ook Energiespeurder? Deze dag kun je al vanaf 11 uur in het MEC terecht voor leuke activiteiten. Klik op de link voor meer informatie.

Woensdag 27 april is het MEC gesloten vanwege Koningsdag.

Woensdag 20 april Doe vanmiddag de steentjesspeurtocht door de Houtkamp. Op elk steentje staat een letter en hoort een opdracht over de natuur. Los alle vragen op en kraak de code!

Stenen, Zee, Rondje, Kiezelstenen, Kiezelsteen, Kust

Woensdag 13 april vandaag werken we weer rondom het thema ‘afval’. We gaan aan de slag met een moederdagcadeautje. Samen met Marieke van Leeuwen van Fairhups maak je van een lege verpakking iets heel moois voor je moeder.

Moeder, Geschenk, Speciaal, Roze, Mamma

Woensdag 6 april staat nogmaals de foto-lentebingo op het programma. Kan jij alles wat op de kaart staat vinden en fotograferen? Als je je foto’s na afloop naar ons mailt, komen ze misschien wel op de website!

Woensdag 30 maart staat in het teken van de kinderboerderij. We gaan samen langs de dieren en kijken welke jonge dieren er allemaal geboren zijn. Heb jij ook altijd al een varken willen aaien of een bezoekje willen brengen schapenwei? Dit is je kans! Na afloop ga je een stalletje knutselen in het MEC.

Lammetjes, Voorjaar, Lente, Lammeren, Natuur

Woensdag 23 maart gaan we kruiden zaaien! We bekijken eerst buiten wat er al aan kruiden opkomt. Hierna gaan we binnen aan de slag met potjes versieren, vullen met grond en inzaaien met verschillende kruiden.

Basilicum, Groentjes, Land, Pot, Zwart, Groente

Woensdag 16 maart staat in het teken van de Opschoonweek. Wist je dat je met afval ook heel leuke dingen kunt doen? Van lege verpakkingen maken we mooie vissen en octopussen. Neem ook wat van huis mee, zoals een lege chipszak waarvan je bijvoorbeeld schubben kunt knippen.

Deze activiteit wordt begeleid door Marieke van Leeuwen van Fairhups (fairhups.nl)

Woensdag 9 maart staat een foto-lentebingo op het programma. Kan jij alles wat op de kaart staat vinden en fotograferen? Als je je foto’s na afloop naar ons mailt, komen ze misschien wel op de website!

Ook kan je deze middag de voorjaarsspeurtocht weer doen.

Woensdag 2 maart zijn we vanwege de voorjaarsvakantie tussen 10 en 16 uur open! Er kunnen die dag rugzakjes met materialen worden geleend. Daarnaast kun je tussen 10.30 – 16.00 uur een leuke Voorjaarsspeurtocht doen!

Kun jij de eerste voorjaarsbloemen vinden? En welke vogel past er in het vogelnestkastje? Ga heerlijk op ontdekkingstocht in het park en leer ondertussen van alles over de natuur in het voorjaar. Aan het einde van de route ligt een leuke verrassing op je te wachten.

Woensdag 23 februari gaan we zaadpapier maken! We verzamelen buiten mooie blaadjes en zaadjes. Terug in het MEC maken we van oude kranten nieuw papier. In het papier komen zaadjes van bloemen en/ of kruiden uit de MEC tuin. Versier je papier tenslotte met de blaadjes en zaadjes die je buiten hebt verzameld. Stop het papier in het voorjaar in de grond en kijk wat voor moois er straks opkomt!

Woensdag 16 februari staat in het teken van ‘Vogels in de Winter’. Leer vogels herkennen in de Houtkamp. Onderweg verzamelen we lekkers voor de vogels, zoals zaadjes en bessen. Teruggekomen in het MEC maken we met frituurvet en vogelzaad heerlijke cupcakes voor de vogels! Versier de cupcakes met het lekkers dat je buiten hebt verzameld.

Meld je aan voor deze activiteit

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn