menu
MEC Leiderdorp -

Over ons

Bijna iedereen weet dat het anders moet. En duurzamer leven is ook best leuk. Het geeft een goed gevoel, soms bespaart het geld, soms kost het wat. Het is in elk geval gezonder en als je het samen doet, verbindt het bewoners met elkaar.

Maar waar begin je? Als bewoner kun je niet de hele wereld veranderen. Er is daarom een belangrijke taak voor de overheid en bedrijfsleven. Maar ook jouw inzet kan helpen. Je kunt je steentje bijdragen. Alle beetjes helpen.

Het MEC (Milieu Educatief Centrum) in Leiderdorp is een centrum voor Natuur- en DuurzaamheidsEducatie (NDE). Natuur zit in ons DNA en is de inspiratiebron voor duurzaamheid. Wij van het MEC willen mensen daartoe informeren, inspireren, motiveren en stimuleren. Dat doen we met lessen die we geven aan het basisonderwijs, maar ook onze gewone bezoekers helpen we graag op weg naar een duurzame manier van leven met aandacht, waardering en zorg voor deze planeet.

Wist u dat?

  • Het MEC in 2020 35 jaar bestaat. Sinds 1985 kunnen basisscholen uit Leiderdorp al natuurlessen bij of via ons volgen.
  • Het MEC opgericht is door de werkgroep van schoolbiologen. De eerste gemeentelijke medewerker op het MEC was Aad Rijntalder die in 2015 afzwaaide.
  • Het MEC tot 2009 was gevestigd in het houten gebouwtje dat nu het onderkomen is van de medewerkers van de kinderboerderij.
  • De heemtuin, de kinderboerderij en het park De Houtkamp het ‘leslokaal’ zijn van het MEC.

Deel deze pagina

FacebookTwitterWhatsApp
MEC Leiderdorp - lijn